Roboțelul de aur

Unde: Ludoteca Habarnam, Str. Gavril Musicescu, Nr. 39/A, 300501 Timișoara

Când: 10 decembrie 2019, ora 17.30

Cât: Biletele la această proiecție vor veni în sprijinul persoanelor dezinstituționalizate de către UnLoc, care încep o nouă viață, în comunitate. Astfel, intrarea la film se face pe baza unui bilet altfel, participanții fiind invitați să aducă unul sau mai multe din următoarele produse: alimente neperisabile (făină, orez, paste, zahăr, etc), produse cosmetice / igienă (șampon, gel de duș, deodorant, etc) sau materiale de curățenie pentru casă, care vor fi donate locuințelor protejate.

Asociația Pelicula Culturală, în parteneriat cu Fundația de Abilitare Speranța, vă invită la o proiecție specială a filmului documentar Robotelul de aur (2015, 1h13min), în regia lui Mihai Dragolea și Radu Mocanu.

Steluța Duță – cunoscută ca ‘Roboțelul de aur’ – o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială, se pregătește pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranța că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă. Abandonată la naștere, Steluța a trăit o viață dificilă în casele de copii în perioada comunistă. Etichetată ‘copil-problemă’, a fost alungată din cămin la vârsta de 16 ani și a trăit în derivă până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Voicilasi.

În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Steluța decide să se împace cu trecutul: își întâlnește familia biologică  și prietenii din copilărie, marcați și ei de experiența instituționalizării. Cariera de sportivă ar putea fi salvarea Steluței…

Proiecția are loc în cadrul unui eveniment special prin care se aniversează UnAn de UnLoc și se lansează programul de mentorat pentru persoane cu trecut instituțional. UnLoc sprijină viața în comunitate a persoanelor cu dizabilități, ca alternativă la instituționalizare, și promovează viața independentă ca drept fundamental al omului. Despre programul de mentorat puteți afla mai multe detalii aici: http://unloc.eu/#

După vizionarea filmului va urma o dezbatere pe tema impactului instituționalizării și nevoia de sprijin în comunitate. Moderator: Anca-Menina Danci, Director Executiv Fundația de Abilitare Speranța.

Biletele la această proiecție vor veni în sprijinul persoanelor dezinstituționalizate de către UnLoc, care încep o nouă viață, în comunitate. Astfel, intrarea la film se face pe baza unui bilet altfel, participanții fiind invitați să aducă unul sau mai multe din următoarele produse: alimente neperisabile (făină, orez, paste, zahăr, etc), produse cosmetice / igienă (șampon, gel de duș, deodorant, etc) sau materiale de curățenie pentru casă, care vor fi donate locuințelor protejate.

UnLoc este un program al Fundației de Abilitare Speranța, organizație cu peste 27 de ani de experiență în sprijinul celor cu dizabilități și al familiilor lor.

Mulțumim producătorului și distribuitorului Vagabond Film care ne-a pus la dispoziție gratuit filmul.

Număr limitat de locuri: 50

Proiecția este organizată cu sprijinul Ludotecii Habarnam.

Trailer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *