„Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” proiectat în premieră la Timișoara

Unde: AMBASADA, str. Anton Seiler, nr 2

Când: 27 iunie 2018, ora 19.00

Cât: Biletul costă 10 lei și poate fi achiziționat de la AMBASADA

Trailer: http://bit.ly/CatevaConversatiiTrailerRO

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete construiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

În “Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu răspunde: „E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă. Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur sau ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva.” Ziarul Metropolis

Distribuit de Transilvania Film, filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie, 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *