Ceau, Cinema!

Ceau, Cinema! este primul Festival de Film european, autohton din Timișoara fondat și coprodus de Asociația Pelicula Culturală împreună cu Asociația Marele Ecran, în anul 2014.

Prin proiecţiile în aer liber şi în spaţii neconvenţionale, vrem să demonstrăm că filmele europene sunt cel puțin la fel de bune ca și producțiile de Hollywood, și în plus sunt o alternativă mai apropiată de sufletul nostru. Primirea entuziastă de care s-a bucurat festivalul la cele 6 ediții au confirmat oportunitatea demersului și încurajarea continuării acestuia.

Ceau, Cinema! are loc în luna iulie, la Timişoara şi Gottlob (prima comună cu cinematograf recontiționat din România) și îşi propune să acorde atenţie identității culturale şi multiculturalității, secţiunea competiţională fiind scena confluenţelor bănăţene, cinematografiei de autor din Europa, inclusiv din România, printr-un program complex dedicat deopotrivă lungmetrajelor de ficţiune şi documentarelor, filmelor noi şi titlurilor clasice, cineaştilor consacraţi şi cineaştilor tineri, precum şi discuţiilor şi întâlnirilor cu invitaţi din lumea filmului și artişti locali (actori, ilustratori, creatori locali).

www.ceaucinema.ro