About us

Pelicula Culturală s-a născut în 2012 din pasiunea pentru filmele europene și dragostea pentru Timișoara și își propune promovarea filmului european și a spațiului multicultural timișorean.

Piatra de temelie a asociației este o prietenie strânsă, care a alimentat curajul de a porni pe drumul filmului european. La care se adaugă plăcerea vizionării filmelor împreună, chiar și în frigurosul Cinema Timiș, unde, într-un rând din fața noastră, un spectator viziona filmul încălzindu-se cu câinele în brațe. Apoi a fost și dorința de a contribui la mediul cultural din Timișoara, îmbogățindu-l pe partea de film, care și acum este cenușăreasa culturii. Așa am ajuns să organizăm primul nostru eveniment, prima proiecție de film (filmul ”Jucării”/“Zabawki”, cu sprijinul Institutului Polonez din București), cu multe emoții ca totul să meargă bine. Emoții pe care le păstrăm și acum, la fiecare proiecție, din drag pentru filme și respect pentru publicul nostru cinefil!

Vă mulțumim că ne urmăriți!

Principalele realizări

Ceau, Cinema! Film Festival fondat în anul 2014, împreună cu Marele Ecran.

Peste 30 proiecții de filme, din care 20 premiere pentru Timişoara.

Peste 3000 produse colectate şi donate unor cauze sociale din oraş.

15 locaţii inedite de proiecţie.

Peste 8000 spectatori prezenți la proiecțiile organizate.

Participări la festivaluri din Timişoara: Plai, Street Delivery, Festivalul Artelor Timişorene, Support Art, Muze Intergeneraţionale, Zilele Culturii Spaniole.

Peste 600 de liceeni implicați în campania CinemaEdu de la Timișoara.

10 voluntari permanenți, peste 20 de parteneri, numeroși invitați speciali, printre care îl menționăm pe  domnul Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România.