Proiecţia filmului Loreak. Flori

Unde: La Două Bufniţe, Piaţa Unirii nr. 11

Când: 28 februarie 2018, ora 18.00

Cât: Aceasta este o proiecţie specială, prin care dorim să promovăm responsabilitatea socială şi să sprijinim o cauză socială importantă pentru comunitatea timişoreană. Astfel, biletele de intrare la film constau în produse de igienă personală (şampon, duş-gel, săpun, deodorant, periuţă şi pastă de dinţi, absorbante etc.) produse ce vor merge în sprijinul Casei Debora, centru rezidenţial pentru fete victime ale abuzului.

Subtitrare: limba română

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România.

Viața lui Ane ia o întorsătură neaşteptată atunci când un buchet de flori este livrat la casa ei în fiecare săptămână. Întotdeauna, în același timp, și întotdeauna anonim. De asemenea, şi vieţile lui Lourdes și a lui Tere sunt afectate de nişte flori misterioase. Un străin lasă un buchet săptămânal în memoria cuiva important în viața lor. Aceasta este povestea a trei femei, trei vieți schimbate prin simpla prezență a unor buchete de flori. Florile care vor înflori sentimente ce au părut de mult uitate … Dar, în cele din urmă, ele nu sunt nimic mai mult decât flori.

Loreak este cel de-al doilea film în regia Garaño-Goenaga, respectiv primul film filmat în bască nominalizat la Goya. Acesta a fost înscrierea oficială a Spaniei la Premiile Oscar 2016 la categoria Cel mai bun film străin, dar nu a fost nominalizat.

Un portret minunat trei femei care învaţă, fiecare în felul ei, să treacă prin durere și dezamăgire. Un film frumos filmat, care poartă în el mesajul că „oamenii nu mor până nu sunt uitaţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *