Unde: Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin Timisoara, Bd. Regele Carol I nr. 3
Când: 5 martie 2019, ora 19.00
Cât: biletele la această proiecție vor sprijini o cauză socială extrem de importantă în România – persoanele cu dizabilități din instituții. Participanții la film sunt invitați să aducă un bilet altfel, un produs de îngrijire personală (șampon, gel de duș, deodorant, etc) care vor fi strânse de asociațiile partenere și vor fi apoi donate femeilor din instituții.
Ce-ar fi dacă, într-o bună zi, ai întâlni pe cineva care noaptea visează aceleaşi vise ca tine? Ai fi entuziasmat? Te-ai amuza? Sau mai degrabă ar fi ceva intruziv? Sau poate romantic?
“Despre trup și suflet” (titlu original: „Teströl és lélekröl”) este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Amândoi au o dizabilitate, fie una fizică sau emoțională, care îi izolează de restul lumii. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.
Filmul reprezintă revenirea regizoarei Ildikó Enyedi pe scena internațională a cinema-ului european, după 18 ani de absență, și este Marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Berlin din 2017.
Proiecția este organizată în colaborare cu CevaDeSpus și UnLoc și este dedicată femeilor. Ambele asociații sunt implicate activ în a crește calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin împuternicirea lor privind propria viață şi crearea unei comunităţi în care drepturile fundamentale ale acestora sunt respectate. Asociația Ceva de Spus este o organizație care dă voce persoanelor cu dizabilități, iar UnLoc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin individualizat persoanelor adulte cu dizabilități cu trecut instituțional.
Astfel, biletele la această proiecție vor sprijini o cauză socială extrem de importantă în România – persoanele cu dizabilități din instituții. Participanții la film sunt invitați să aducă un bilet altfel, un produs de îngrijire personală (șampon, gel de duș, deodorant, etc) care vor fi strânse de asociațiile partenere și vor fi apoi donate femeilor din instituții.
Filmul este distribuit în România de Bad Unicorn și este subtitrat în limba română.
Proiecția este organizată cu sprijinul Teatrului Merlin din Timișoara.
–
Trailer: