Războiul rece

Unde: Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara, Bd. Regele Carol I nr. 3

Când: 7 februarie 2019, ora 19.00

Cât: Intrarea este liberă.

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună. Cold War, în regia lui Paweł Pawlikowski, este o poveste de dragoste improbabilă și totuși neobișnuit de puternică, între Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, de o parte și de alta a Cortinei de fier.

Filmul i-a adus lui Paweł Pawlikowski al doilea premiu de anvergură mondială, după Oscarul pentru cel mai bun film străin, în 2013 pentru Ida: în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2018, cineastul polonez a primit distincția pentru Cel mai bun regizor. Totodată, Cold War este nominalizat la Premiile Oscar din acest an, la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină.

Filmul este distribuit în România de Independența Film și este proiectat la Timișoara în parteneriat cu Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie și cu sprijinul Teatrului Merlin.

Intrarea este liberă.

 –

Trailer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *