Grădina Speranței

Unde: Ambasada, str. Anton Seiler, nr 2

Când: 18 decembrie 2018, ora 19.00

Cât: Biletul costă 10 lei și poate fi achiziționat de la Ambasada sau iabilet.ro

În Polonia anului 1939, în Varșovia, Antonina Żabińska și soțul ei, Dr. Jan Żabiński, au o grădină zoo înfloritoare. Atunci când țara lor este invadată de naziști, Jan și Antonina sunt forțați să se raporteze nou-numitului zoolog șef al Reich-ului, Lutz Heck. Pentru a opune rezistență în propriii lor termeni, Antonina și Jan încep să lucreze în secret cu Rezistența și pun în acțiune planuri pentru a salva vieți din ghetoul din Varșovia, în care Antonina și chiar copiii ei se expun la un mare risc. În acest sens, în timp ce războiul este în plină desfășurare, cuplul reușește să salveze peste 300 de evrei, ascunzându-i în vila lor aflată pe terenul grădinii. Pentru ajutorul dat evreilor, cei doi polonezi au primit titlul de „Drept între Popoarele Lumii” acordat de Institutul Yad Vashem de la Ierusalim.

“Este dificil să-l faci pe spectator să simtă groaza și teroarea celui de-Al Doilea Război Mondial ca și cum ar fi ceva nou. Deși războiul a fost și rămâne cea mai mare calamitate care s-a întâmplat vreodată, ea a făcut subiectul multor filme, bune sau rele. Cu toate acestea, „Grădina speranței” ne captivează din primele secunde.” declară Mick LaSalle, sfgate.com

Filmul este o ecranizare a romanului cu același titlu, al autoarei americane Diana Ackerman, care a fost premiată, în 2008, cu Orion Book Award bucurându-se la rândul ei de un mare succes de public.

Filmul este oferit de Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie.

Biletele se pot achiziționa de la AMBASADA sau în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.

Trailer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *