Copacul vrajbei noastre

Unde: Ambasada, str. Anton Seiler, nr 2

Când: 4 decembrie 2018, ora 19.00

Cât: Biletul costă 10 lei și poate fi achiziționat de la Ambasada si iabilet.ro

În timpul unei veri călduroase din Islanda, două familii, care se învecinează, încep o dispută demnă de fiori. Regizorul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurõsson a reușit să aducă pe marile ecrane o comedie incredibil de întunecată despre suburbanul obișnuit, care este întotdeauna plin de surprize.

Filmul poate fi rezumat într-un paragraf după cum urmează: Agnes îl dă pe Atli afară și îi spune să nu care cumva să-l mai prindă lângă fiica lor, Ása. Atli se mută cu părinții, dar aceștia sunt prinși într-o ceartă cu vecinii: cică arborele din curte, de care sunt atât de mândri, le umbrește prispa! Curând, lucrurile scapă de sub control…

Performanța regizorului aduce într-adevăr o privire de ansamblu autentică asupra durerii pătrunzătoare care se manifestă în iraționalitate și impulsivitate. Stoicismul său evoluează exponențial în emoție pură, transformându-se în protectorul și îngrijitorul care nu a reușit să fie niciodată. Tonul consistent din filmul „Copacul vrajbei noastre” ne va menține conectați și atenți pe tot parcursul peliculei și ne va arată cât de bine poate Sigurõsson să contureze fiecare aspect al filmului său.

În cele din urmă, „Copacul vrajbei noastre” ne amintește cât de greu este să rămânem rezonabili când inimile noastre sunt afectate de o durere profundă.

După premiera din cadrul Festivalului de Film de la Veneția, filmul „Copacul vrajbei noastre” a câștigat premiul pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu la Oscarurile islandeze 2018. Filmul a fost proiectat și în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția a 17-a și este distribuit în România de Transilvania Film.

Biletele se pot achiziționa de la AMBASADA sau în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.

Trailer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *