Femeie în război

Unde: Ambasada, str. Anton Seilet, nr 2

Când: 7 noiembrie 2018, ora 19.00

Cât: Biletul costă 10 lei și poate fi achiziționat de la Ambasada si pe iabilet.ro

Femeie în război, cea mai nouă producție a regizorului Benedikt Erlingsson, Inclus anul acesta în selecția Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes, va putea fi vizionat și la Timișoara, în cadrul unei proiecții unice.

Halla sau “Femeia Munților”, cum o cunosc unii, s-a săturat de impactul distructiv pe care industria locală de aluminiu îl are asupra mediului așa că le declară război celor din spatele afacerii. E gata să riște totul pentru a proteja zonele sălbatice ale Islandei pe care le iubește atât de mult. Când află că un copil își va face loc în viața ei, Halla începe să-și pună întrebări serioase vizavi de manifestul pe care l-a pus în mișcare.

“Erlingsson a reușit să facă un film superb, care-ți taie respirația, te împământează, în care e perfect normal ca o oaie să se intersecteze cu o dronă în aventura Hallei, care-și urmărește idealul cu o hotărâre de admirat” scrie Fabien Lemercier pentru Cineuropa, în timp ce în The Hollywood Reporter, “Femeie în război” e văzut ca “un film excentric, intens, impecabil ca imagine”.

Cunoscut deja ca și un regizor de film care pune un mare egal între drepturile naturii și drepturile omului, islandezul Benedikt Erlingsson este și un autor și actor extrem de apreciat: prestațiile lui solo în teatrul islandez sunt printre cele mai de succes piese din istoria teatrului din Islanda. Debutul său în lungmetraj: “Despre oameni și cai” (2013) a fost propunerea Islandei la Premiile Oscar și i-a adus “Premiul pentru debutul regizoral în cinematografie” / “Best New Director” la Festivalul de Film de la San Sebastian.

“Femeie în război” se va putea vedea și la Timișoara în 7 octombrie, de la ora 19:00 la AMBASADA, într-o proiecție specială, cu sprijinul distribuitorului Transilvania Film.

Biletele se pot achiziționa de la AMBASADA sau în format electronic pe https://www.iabilet.ro/site/event/37103/ și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.

Trailer:

Văzut de Radio Guerrilla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *